Trader párbaj

Egyik blogtársunk résztvett a Portfólió.hu szervezésében meghirdetett Trader párbajon, melyről írt egy beszámolót.

Ezt teszem most közzé.

Köszönet a beszámolóért!

GG

portfolio.hu által megrendezett tőzsdepárbajon voltam tegnap, mármint ha lehet így nevezni ezt a rendezvényt. ugyanis párbajról szó sem volt…
Bemásolom Nektek, hogy a portfolio hogyan hirdette meg a résztvevőket, és hogy mi volt a tényleges tapasztalat a különböző emberekkel.

Dan Mirkin (USA)

Dan különböző alakzatokat, formációkat azonosít a grafikonon, amelyeket jellemzően napon belüli kereskedés során hasznosít, az amerikai részvénypiacon üzletelve. ( Portfólió )

Számomra talán Ő, vagyis a kereskedési stílusa volt a legnagyobb meglepetés. egy saját maga által fejlesztett programmal kereskedik, ami gyakorlatilag pusztán statisztikai elven működik a valószínűségszámitást és a backtesztet alapul véve. a megvalósítás úgy nézett ki, hogy a kereső mezőbe beírta a megfelelő feltételeket (pl.: melyik részvény van M5-ön range break out közeli helyzetben), és az amerikai részvényekből kidobta Neki a program pár pillanat alatt az éppen aktuális részvényt. amint ez megvolt, rögtön futtatott rá egy backtesztet, hogy ez a részvény amikor ilyen helyzetben volt, megvette volna, és adott feltételekkel kiszállt volna belőle, milyen eredményt ért volna el.  az eredményből levonta a tanulságot, és ez alapján lépett, avagy nem lépett pozícióba.

Gerd Henkel (Ausztria)

Gerd stratégiája igen unikálisnak tekinthető, ugyanis előszeretettel alkalmazza az Ichimoku indikátort a beszállók szűréséhez, a szokásos támasz és ellenállás szintek azonosításán túlmenően. (Portfólió)

A nap negatív meglepetése. Keszekusza (talán maga sem érti) stratégiával, mozgóátlagok és az Ichimoku segítségével próbált meg pozikba lépni, majd zárni a pozikat. nem igazán tűnt összeszedettnek, és az éles kereskedés folyamán szinte rendre 0,1lotos pozikat nyitott daytrade-ben. a kommentátor próbált falazni, hogy azért merthogy megmutassák, hogy kis számlával is lehet szép eredményeket elérni, de ez valahogy nem hatotta meg a közönséget, és nem is sikerült Neki elérnie semmit sem. És itt nyílván a verseny (párbaj) is elvesztette a lényegét, mert míg Birger 6-8 kontraktusokat kötögetett, ez a jómadár 0,1 lotot…………

Can Kaplan (Németország)

Can az alacsony kockázatú beszállók nagymestere, az elmúlt időszakban a nyitást követő résekhez kapcsolódó üzletei hozták számára a legnagyobb profitot. (Portfólió)

Róla nem nagyon tudok mit mondani, a nap folyamán szinte nem is jutott szóhoz. talán az amerikai részvénypiac nyitása előtt mondott pár szót, hogy ha gappel a piac, akkor a gap betöltésére spekulál. de nem nagyon fejtette ki.

Birger Schäfermeier (Németország)

Birgert nem kell bemutatni a hallgatóságnak, már többször járt Magyarországon. Kereskedési sávokat, újrateszteléseket kereskedik le előszeretettel, legutóbbi online előadása során 70,000 dolláros profitot bezsebelve. (Portfólió)

Még nem láttam élőben (sőt talán videon sem) kereskedni, de talán azt tudom modnani, hogy Ő az aki komolyan vette a feladatát. ha nem is 100%-os kötésméreteket használva, de elég nagy pozikat vett fel ahhoz, hogy a közönséget “megfogja”. ami mókás volt a történetben, hogy sokan notebookkal ültek be egy show-nak kikiáltott rendezvényre, és próbálták saját számlájukon lemásolni a Birger kötését a naaaaagy haszon reményében. ami valljuk be elég kiábrándító. de gondolom így próbálták fedezni a nem olcsó (~72E Ft körüli) belépőt.

Összességében azt tudom mondani, hogy voltam ilyenen is, de még egyszer nem mennék el. Esetleg ha lesz olyan, hogy Birger ad elő csak, akkor azt mondom hogy lehet. talán az Ő kereskedési stílusával tudtam leginkább azonosulni.
De ami tény az tény, a nagy igazságok azok is maradnak, ezt mindegyik kereskedő alátámasztotta:

– mindegy milyen stratégiád van, mi alapján kereskedsz. legyen egy naplód, amiben vezeted a kötéseket, és legyen egy kézzel fogható statisztikád róla. ezek után már csak rajtad múlik hogyan formálod még jobban a személyedre a kereskedést
– money management, és ezzel párhuzamosan a maximális pszichológiai állapot, felkészültség fontossága
– tudatos kereskedés
– és talán a legfontosabb, a kitartás. mert anélkül nem megy.

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?