AUDUSD lezáródott

Az AUDUSD pozijaim lezáródtak. A legrosszabb verzió valósult meg a 3 alternatívából, tehát a 6 nyitott poziból még meglévő 3 pozit a pici plusszba húzott stop zárta.

Ez sajnos velejárója a trendkövetésnek, amikor a szabályaid szerint kell eljárni és ez azt jelenti, hogy nagyobb lebegő eredményt is vissza kell adnod a piacnak a további emelkedés reményében. Persze ha vissza kell adni, az senkinek sem esik jól, de ezért kellenek a szabályok, hogy a nyitott pozi miatti megváltozott lelkiállapotban ne improvizálj, hanem a tesztelt szabályaid szerint járj el.

Természetesen most átnézve ennek a trade-nek a történetét, mindenki találhatna indokot, hogy miért nem zártam hamarabb, nagyobb nyerőben a tradet. De hangsúlyozom azt, hogy a tradelésben nem az improvizálás vezet hosszú távon eredményre, hanem a tesztelt szabályok alapján való tradelés.

Óráson tradeltem ezt a párt, így a stoppom ott volt ahol az órás emelkedő trend megszűnik, tehát az utolsó órás völgy alatt. Persze ez nagyobb idősíkon nézve nem igazán jó hely, mert egy nagyobb idősíkú támasz fölött volt.

Keresem továbbra is a long beszállót, de az már új trade, új kockázat, új történet 🙂

GG

ui : olvasom sok helyen, hogy a swap milyen elenyésző, nem is érdemes vele foglalkozni. Én ezzel abszolut nem értek egyet, aki napon túl kereskedik annak igen is kell számolnia a swappal. Nagyon nem mindegy hogy kapod vagy fizeted. Az AUDUSD long az swap pozitiv írány, tehát például ennél a trade-nél minden egyes napra 1,02 pip swapot kaptam, tehát 24 napra 24,48 pipet. Tehát ez pl. 1 lot mennyiségnél 244,8 dollárnyi swapot tesz ki. Ezen érdemes elgondolkozni.

3 hozzászólás

 • forexmbs

  Valóban, nagy hiba figyelmen kívül hagyni a swapot! Én például (ez nem ajánlat, hogy bárki is ezt tegye, ha nem tudja maximálisan, hogy mit csinál!)kimondottan swap-spekulatív, carry-trade jellegű pozíciókat is tartok. Ezek természetesen hosszútávú tradek (több hónapos, vagy akár egy esztendőnél hosszabbak is lehetnek) Ezekre is meg kell legyen a stratégia és figyelni kell, mert akár az is előfordulhat, hogy egy swap pozitív trade időben átfordul negatívba, ha drasztikus kamatváltozások állnának be, illetve ha kicsi a különbség a két deviza kamatja között. Ez extrém, de nem kizárt. Kezdő traderek esetében, vagy relatív kis tőkével kereskedők esetében akár azt is mondanám, hogy meggondolandó csak swap pozitív tradeket nyitni hosszabb távú (nem daytrade) stratégiák esetében. Ugyanis kis pozik esetében az is előfordulhat, hogy egy nyerő trade profitját szépen elviszi, vagy mindenképpen megtizedeli a swap. Én készítettem egy táblázatot amivel az Oanda esetében érvényes swapokat figyelem. 24h (az Oanda sűrűn számolja a swapot) és minilot esetében nézem. Ha valakit érdekelne kitehetem ide a blogra. Még annyit, hogy azoknál a brokereknél ahol nem számítanak swapot (van ilyen is) körültekintő kell lenni…ugyanis vagy valahova máshova van “beépítve” a swap (spread, spreadtágulás stb) vagy ha sehova nincsen beszámolva akkor az végkép gyanús.

 • pompey

  Grat a trédhez igazán szép volt olyan GG módra :).
  A kérdésem az lenne milyen kiszállási módszereket teszteltél le eddig vagy melyek azok a kiszállási lehetőségek jöhetnek szóba?

 • GG

  Eddig teszteltem a trendvonaltörést és a kisebb idősíkú alakzatra történő kiszállást. De ezek által sok nagy mozgásból kimaradtam, mert nem tudtam visszaszállni.

  Így maradtam ennél a verziónál.

  GG

Vélemény, hozzászólás?