12 hozzászólás

 • kiralyzoltan

  Kedves Kezdő Kereskedő Társaim!
  Ezek a videós példák – amit GG volt szíves felvenni – egy egyszerű kereskedési stratégiát mutatnak be. STRATÉGIA (!!), a hozzá tartozó protokollal ( elvégzendő kiegészítő feladatokkal ) .
  Nem hiszem hogy megerősítést vár tőlünk, de azért kommentelhetnénk rá.

 • kiralyzoltan

  Sziasztok!
  A példa számomra a következő tanulságokkal szolgált . Egy valamilyen momentumra történő belépés után…. (itt a példában szintre történt a belépés, DA nyakvonalnál, egyéb megerősítés nélkül ) az árfolyam ( az élet ) hozott a már meglévő kereskedésben egy új helyzetet. Hogy ti. egy másik alakzat képződött, (átalakult emelkedő háromszöggé a formáció) magyarul átalakult az eredeti trade valami mássá, mint aminek indult, GG pedig átmenedzselte egyik képződményből a másikba.
  – Gondolom a szemléltetés azért nem tért ki a két alakzat eltérő kockázatmenedzselésre mert a példának nem ez volt a célja.
  – Kitért viszont a trade közbeni kockázatmenedzselés protokolljára ami nagyon jó, szemléletesen bemutatja hogy sok munka van trade közben is vele.
  – Szemlélteti hogy milyen dilemmák keletkeznek a rányitás során, hogy ti. a második rányitás során ( charton a helyét elfelejtettem feljegyezni elnézést) 21. perc-nél simán be lehet áldozni a profit nagyrészét még úgy is hogy két 10 ezres pozi zárt.

  * A második rányitás során az új szitu alapján nem számoltunk új RR-t, ami azt jelenti, hogy 1.vagy nem megy el az előző profit nagy része, mert új a stop,
  2. vagy nem jó a poziméret,mert 0.1 lot nem visz el 190 pipnél 1,09-es értéknél 1000 dollár profitot
  3.vagy valamit elértettem, megyek újra megnézni a példát.

 • pompey

  Ismét egy szinvonalas, érthető videót raktál össze, köszi szépen. A kérdésem az lenne, hogy a harmadik pozíció miért nem lett megnyitva?

 • kiralyzoltan

  Pompey szia !
  A harmadik 10000-es pozi a kitervelt stophoz mérten már 2100 usd kockázatot jelentett volna, a tőkéhez mért megengedett 1,5% kockázat meg csak 1500 usd-t enged meg.
  Az elején kijelölt harmadik 10ezres pozit kérdezted ugye?

 • pompey

  Nem arra gondoltam, a végső kistoppoládásnál…

 • kiralyzoltan

  @pompey: Ja. Én is ott vesztettem el a fonalat, mondom, kb. 21. percnél. De ma délelőtt megnézem a mozit mégegyszer, oszt leírom észleltem-e mást.

 • GG

  @pompey: Tehát akkor a 4. poziról van szó, amit nem nyitottam meg. Ha jól értem.

  A 3. pozit is csak azért nyitottam meg később mert az eredeti nyitásnál a kockázat nem engedte, hogy 3 db-ot nyissak, de ahogy stoppot tudtam húzni, így megnyitottam azt a lemaradt 3. pozit is.

  További pozikat nem akartam nyitni, persze lehetett volna, minden szint fölézárásnál, de az már egy másik stratégia.

  GG

 • kiralyzoltan

  @pompey: Szia Pompey!
  Újra megnéztem a mozit, és a köv. a történet tisztelt bíróság: 119,39-nél nyílt két tízezres, sop 112,9 , kockázat 706 dollár/ 0,1 lot, nyakvonal fölézárásra.
  Az alakzat átalakult ehszöggé,119,91-nél , stop fölúszott 114,8-ra , kockázat 498 dollár/ 0,1 lot , nyitható egy tízezres 119,91-en , target nélkül , a két 119,39-en nyitott mellé . kocek 3x 498 dollár.
  Célár 1,2 teljesült, kassza + 902 dollár, harmadik még nyitott 10.ezres kézi zárással.
  Ár fölézárt a köv csúcsnak, a126,33 -nak, a stop fölkerül 121,6 ra és 126,33-nál ismét nyit egy 10 ezres pozit, kb 500 dollár kockázattal, + nyitva van a másik 170 dollár előnnyel, 500 dollár kocekkal, az summa 830 dollár kockázat.
  Itt valóban nem nyitott egy harmadik pozit , gondolom abból a megfontolásból, hogy a már hazahozott +902 dollárt – 830-ért kockáztatta.
  Na aztán ez a pozi is elindult, ment erre meg arra, a vége meg az lett ami lett, de a lényeg, hogy 126,33-nál, egy nyitott pozival 900 dollár realizált profittal nem vállalt 2x 500 + 1x 330 = 1330 dollár kockázatot .
  Én ezt értettem belőle a 126.33-nál.
  Vélemény?

 • pompey

  A nyitás az tiszta volt, a harmadik kitörésnél nem tudtam miért nincs rányitás…lehet hogy ilyenek a megérzések :).

 • kiralyzoltan

  @pompey: ezt persze csak én gondolom így, majd GG megerősít vagy megcáfol.

 • kelet76

  Szia GG!

  Ha a tőke megengedte volna, hogy a duplaaljra felvedd a 3 pozit, akkor a később kialakuló emelkedő háromszögre is felveszel még további a 2 pozit (célár2-ig, illetve stophúzásos trendkövetés)? Vagy 1 devizapáron 1 idősíkon egyszerre 1 alazatra lépsz poziba?

  Köszi: kt

 • GG

  @kelet76: Beléphetek egy idősíkon egy páron több alakzatra is. Az a feltétele, hogy a kockázatkezelésem ezt engedje meg. Tehát ha például az 1. alakzatra a teljes kockázatomat felhasználtam, akkor a 2. alakzatra csak akkor tudok belépni, ha már tudtam stoppot húzni és a felszabaduló kockázatot köthetem be.

Vélemény, hozzászólás?