Emelkedő háromszög visszateszt II. rész

Az I. részben ott tartottunk hogy a támasznál kialakult a jel és döntési helyzetben vagyok, hogy melyik stoppot válasszam, a végső stoppot vagy a sokkal kisebb támasz alatti stoppot.

Én általában azt szoktam alkalmazni, hogy amennyiben a jel az kisebb idősíkú alakzat, akkor a támasz alatti stoppot használom, ha gyertyakonfig akkor a végső stoppot.

Ebben a részben a kisebb idősíkú alakzat által adott jelre való belépéssel fogok foglalkozni.

Tehát kialakult a támasznál a kisebb idősíkú alakzat, az ábrán egy duplaalj:

Az ábrán a támasznál kialakuló kisebb idősíkú duplaalj a nagyobb körben látható. Amikor ez a kisebb idősíkú alakzat kialakul, akkor poziba lépek, stop a támasz alatt.

A pozi harmadát a duplaalj célár1-en zárom, a pozi 2. harmadát pedig a duplaalj célár2-n. Ezzel azt értem el, hogy a maradék 1/3 pozi az már kockázatmentes, mert ha a stop üti ki, akkor is már a lezáródott 2/3 nyeresége fedezi ennek a veszteségét.

De azt is észre kell venni, hogy ez a maradék 1/3 pozi mérete még mindíg sokkal nagyobb mintha a végső stoppal nyitottam volna pozit, mert sokkal szűkebb stoppal méreteztem ezt.

A maradék 1/3 pozi célára az emelkedő háromszög célára.

GG

2 hozzászólás

 • kelet76

  GG: Ezt a visszatesztes stopmeghatározást használod a duplaaljra, triplaaljra és fejvállra is, vagy csak a háromszögre?

  A rányitásnál (támasz fölézárás utáni mini csúcs fölézárásnál) fontos feltétel hogy 38,2%-ig visszajöjjön az utolsó csökkenő ág. Csak ekkor érdemes stopként használni az utolsó mini csúcsot a végső stop helyett.
  Ez igaz a duplaaljra, triplaaljra és a fejvállra is, vagy csak a háromszögre? (lehet, hogy félreértettem)

  Köszi: kt

 • GG

  Egységesen használom a visszateszt szabályait mindegyik alakzatnál.

  Azért kell hogy visszajöjjön Fibo 38,2-ig, mert csak akkor tekinthetem új völgynek, tehát csak ekkor tehetem alá a konzervatív stoppot.

  Ha az eredeti pozit a konzervatív stop alapján nyitottam, akkor fontos a fibo 38,2, mert csak ekkor tudok stoppot húzni, tehát ekkor “szabadul fel” kockázatom, tehát csak ekkor nyithatok rá. Ez akkor igaz ha a teljes kockázatom bekötöttem az alakzat kialakulásakor.

  Persze lehet olyan szituáció is, hogy az alakzat kialakulásakor csak a teljes kockázatom egyrészét használom fel, és a másik részével beléphetek a visszateszt után, stophúzás nélkül is, mivel még van felhasználható kockázatom.

Vélemény, hozzászólás?