Egy kis magyarázat a “Devizapárok 4 órás trendje” táblázathoz

A táblázatban a trend meghatározása az én csúcs-völgyes elemzésem alapján történik.

Tehát emelkedő trendről beszélek akkor, ha kialakult 2 völgy, a 2. magasabban és az árfolyam már meghaladta a köztük lévő csúcsot. Ezeknek, tehát a 2 völgynek és a köztük lévő csúcsnak a csúcs-völgy elemzésem alapján is csúcs-völgynek kell lenni. Persze erre mondhatjátok, hogy mit játszom itt a szavakkal, amikor ez egyértelmű, de én fontosnak tartottam ezt rögziteni mégegyszer.

A táblázatban a trendnél ha long van, akkor az utolsó völgy szintjét adom meg. Ez azért fontos, mert ha ez alá megy az árfolyam akkor van vége az emelkedő trendnek.

A shortnál minden ugyanígy csak forditva.

GG

2 hozzászólás

 • abunba

  Sza Gabi!
  “Ezeknek, tehát a 2 völgynek és a köztük lévő csúcsnak a csúcs-völgy elemzésem alapján is csúcs-völgynek kell lenni. Persze erre mondhatjátok, hogy mit játszom itt a szavakkal, amikor ez egyértelmű, de én fontosnak tartottam ezt rögziteni mégegyszer.”
  Egyáltalán nem gondolom, hogy csak a szavakkal játszol, sőt nagyon fontos ezeket tisztázni.
  De azon felül, hogy
  “Tehát emelkedő trendről beszélek akkor, ha kialakult 2 völgy, a 2. magasabban és az árfolyam már meghaladta a köztük lévő csúcsot.”
  van még valamilyen feltétel aminek teljesülnie kell ahhoz, hogy
  “a csúcs-völgy elemzésem alapján is csúcs-völgynek kell lenni”
  feltétel teljesüljön? (pl. a csúcsok közötti ártávolság, időtávolság, stb), mert ha nem, akkor ez az egyszerű feltétel, a korábbi mozgás vizsgálata nélkül ránézésre eldönthető.
  Abunba

 • @abunba: “pl. a csúcsok közötti ártávolság, időtávolság, stb”

  Nem tudom ezeket számszerűsiteni. Itt arra gondoltam, hogy azok az alakzatok, amelyek formailag úgy néznek ki, de a nevezetes pontjai azok nem csúcsok-völgyek, azok nekem nem alakzatok.

  GG

Vélemény, hozzászólás?