Swing pullback sablon

Sokáig gondolkoztam azon, hogy hogyan tudnám segiteni átadni az általam használt csúcs-völgy elemzést. Pontosabban hogy melyek a csúcsok és melyek a völgyek nálam.

Régebben találtam egy indikátort, melynek beállitásával most kisérletezve kb. 80%-os hasonlósággal úgy rajzolja a csúcs-völgyeket, mint ahogy én. Ez egy Zig-Zag klón, annyival tud többet, hogy az utolsó ágra automatikusan húzza a fibo-t.

Felteszem ezt az indikátort és próbálkozzatok vele, de persze fenntartással kezeljétek, mert ez csak egy indikátor 🙂 Inkább én csak azt javaslom hogy a nagyságrendet szokjátok általa, hogy én kb. milyen mozgásokra rajzolom a csúcs-völgyeket.

Elmentettem egy sablont, ezzel az indikátorral és a Magnified_Market_price indikátorral együtt, igy ha ezt használjátok, akkor olyanok lesznek a chartok, mint amilyeneneket én szoktam feltölteni.

Tehát akkor sorban a teendők :

1. Innen letölthető a 2 indikátor :

Magnified_Market_price

ICWR indikátor (Zig-Zag klón)

Ezt a 2 indikátort ha letöltöttétek, akkor be kell másolni a metatrader alkönyvtárába. Pl. ha Fxpro-t használsz, akkor c:\Program Files\FxPro Metatrader\Experts\Indicators alkönyvtárba. Ha nem FxPro-t használsz, akkor értelemszerűen azt módositsd az elérési útban.

2. Innen letölthető a sablon :

Swing Pullback sablon

Ezt a sablont ha letöltöttétek, akkor be kell másolni a  c:\Program Files\FxPro Metatrader\Templates alkönyvtárba. Ha nem FxPro-t használsz, akkor értelemszerűen azt módositsd az elérési útban.

3. Inditsd újra a Metatradert és a kivánt chartra jobb klikk és ott a sablon és azok közül válaszd ki a Swing Pullback sablont és már működik is ( remélem 🙂 )

Egy tipp : amennyiben ezt a sablont default néven mented el, akkor ez lesz az alapsablonod és ha új chartot nyitsz, akkor egyből ezzel a beállitással nyitja meg.

Közben jelzést kaptam, hogy nehéz igy a letöltés, igy becsomagoltam mindhárom filet egy zip-be : Sablon+Indikátorok .

GG

ui : közben értesültem róla, hogy némelyeknél lehet egy kis technikai probléma. Mégpedig hogy a Magnified árfolyama nem frissül. Akinél jelentkezik ez a hiba, ott a teendő a következő :

Tedd fel manuálisan a chartra az Magnified_Market_Price(1) indikátort és ezután jobb klikk a chartra és Minta mentése, ezzel ird fölül a Swing Pullback sablont. Igy elvileg jónak kell lennie.

GG

22 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?