EURUSD

A “Kezdők topicjában” válaszoltam egy kérdésre az EURUSD-vel kapcsolatosan, aztán úgy gondoltam, hogy ez a téma megérdemel egy bejegyzést.

Ez volt a kérdés :

” Szia Gábor! Az lenne a kérdésem hogy az eur-usd-t te merre várod, mi lehet az irány? Még akár inverz fülescsésze is lehet? “

Erre válaszoltam :

Erre a kérdésre nagyon könnyen tudok válaszolni : nem tudom hogy merre lesz az irány és nem is akarok jósolni. Leszoktam már erről. Kijelöltem szinteket az EURUSD-n és ahol jeleket várok és ha az kialakul akkor lépek. Mindkét irányra van most ilyen sáv kijelölve, nézzük meg ezeket.
De mielőtt ezekre térnénk, előtte nézzük meg hogy melyik idősíkon milyen a trend :

Hetesen a trend csökkenő, mivel ez év júniusában új mélypontot tudott az árfolyam csinálni. Nézzük ezt meg a charton :

És itt válaszolnék a hetes fülescsésze kérdesedre is :

Igen, formailag lehetne majd inverz fülescsésze, de :
– ez csak 1,1860 alázárással valósulna meg
– az inverz fülescsésze trenderősítő alakzat, mely csökkenő trendet erősít meg, itt az alakzat előtt nincs csökkenő trend ( mert a feltételezett csésze és a füle közötti mélyebb völggyel alakult ki a csökkenő trend )
– az alakzat támasz-szintje kb 650 pip széles sáv, tehát nem egy szépen meghatározható támaszról pattant az árfolyam
– és ha ki is alakulna ez az alakzat feltételezve hogy a füle már nem lesz magasabb, akkor a konzervatív stop az 1500 pip körüli távolságra lenne

Nézzük naposon a trendet :

Naposon trendnélküli a mozgás, ahogy ez a charton is látszik.

4 óráson nálam csökkenő a trend ( tuti, hogy ezzel nagyon sokan nem értenek majd egyet, de az én csúcs-völgy rajzolási szabályaimnak ez felel meg )

Nézzük a 4 órás chartot és utána egy kis magyarázatot is adok a csúcs-völgyek rajzolásáról.

Szerintem a legtöbb kérdőjel a 2010.01.13 és a 2010.06.07 közötti szakasszal kapcsolatosan merül fel, pontosan az, hogy ezt miért 1 ágnak tekintem.

Erre a szabályaim alapján egyszerű a válasz : ebben a csökkenő ágban egyszer sem volt legalább fibo 38-ig korrekció és ez nálam alapfeltétel, hogy egy új csúcsot rajzolhassak.

És itt el is érkeztünk az egyik zónához, amit már régen kijelöltem mint short zóna. Ez pedig az 1,3270-1,3470.

Ezt a zónát már májusban megbeszéltük a roomban, hogy itt keresem a short lehetőséget.

Ez a sáv látható ezen a napos charton :

Ezen a charton is a kérdéses szakasz lehet a 2010.06.29 és a 2010.08.06 közötti szakasz, jobban mondva az hogy ezt miért egy szakasznak tekintem. Itt is azért mert közben nem csinált korrekciót legalább fibo 38,2-ig.

Ez csak most történet meg, tehát most elérte a fibo 38,2-t.

Ha innen tud csinálni egy alacsonyabb csúcsot, ami legalább az utolsó csökkenő ág 50%-áig felmegy és utána alázár a köztük lévő völgynek, akkor lesz az nekem setup, mégpedig duplacsúcs.

Nézzük ezt a charton :

Ez volt a short lehetőség.

Később leírom még az általam figyelt long lehetőség helyét is.

GG

Vélemény, hozzászólás?